Cloudberry kommer til Danmark: Med nyt partnerskab øges strømkapaciteten med 70 %

Oslo, Norge, 10 februar 2023:

 

Cloudberry Clean Energy ASA’s har i dag underskrevet en partnerskabsaftale med Skovgaard Energy A/S, en dansk energiudvikler.

 

Aftalen sikrer majoriteten i en portefølje af 51 høj kvalitets vindmøller i produktion, med 47 vindmøller i Danmark og yderligere 4 vindmøller i syd Sverige.

 

Cloudberry køber 80% ejerskab i det nyetablerede selskab Odin Energy P/S (Skovgaard Energy A/S beholder 20% ejerskab). Dette tilføjer en total kapacitet på 106 MW (~311 GWh) til Cloudberry. 

 

De eksisterende vindmøller er høj kvalitets Vestas og Siemens møller med en forventet gennemsnitlig levetid på 23 år.

 

Partnerskabet mellem Skovgaard Energy A/S og Cloudberry vil bidrage til omstillingen til grøn energi i Europa og åbne for mere udvikling og vedvarende energi projekter i Norden.

 

Cloudberry accelererer mod et produktionsniveau på ~800 GWh per år som følge af transaktionen og vil udvide sin portefølje med aktiver i en af de mest attraktive prisområder i Norden.

 

“Vi er stolte af at have etableret et skalerbart samarbejde med Jørgen Skovgaard og hans hold.  Danmark generelt set og Skovgaard Energy i særdeleshed har brancheledende erfaring. Udover tilføjelsen af porteføljen, umiddelbart cash-flow og yderligere vækstmuligheder, så repræsenterer transaktionen en gamechanger for Cloudberry og vores langsigtede strategi. Dette sætter os i en favorabel position i forhold til at blive ledende nordisk Independent Power Producer (“IPP”), som kan agere lokalt og være en langsigtet ansvarlig udvikler og ejer af danske vind- og mulige sol aktiver, siger Anders Lenborg, adm. direktør hos Cloudberry.    

 

Skridtet ind på det danske marked medfører en stærk position for Cloudberry i Nordeuropa, og diversitet i vores portefølje som giver modvægt til den nuværende modvind medført af de foreslåede skatteændringer i Norge.

 

“Vi i Skovgaard Energy er begejstrede for at starte vores rejse med Cloudberry som en ledende nordisk IPP. Transaktionen vil gøre det muligt for Skovgaard Energy at accelerere vores Power-to-X initiativer og sætte Jylland på energikortet for integrerede energiløsninger. Vi er i gang med at opskalere vores lokale udviklingshold og assistere Cloudberry med nye og lokale muligheder inklusive vind/sol og re-powering, siger Jørgen Skovgaard, bestyrelsesformand for Skovgaard Energy A/S.

 

Den aftalte virksomhedsværdi for 80% af Odin Energy er 1.488 mio. DKK. Den endelige købspris vil blive reduceret med det cash flow som er genereret mellem 1. januar 2023 og købsdatoen.

 

Erhvervelsen af porteføljen er fuldt finansieret af eksisterende likviditet og Cloudberrys eksisterende bankforbindelse hos nordiske banker (ca. 50% egenkapital og 50% gæld).  Med det forventede genererede cashflow fra den udvidede portefølje og en lavt gearet balance, har Cloudberry kapacitet til at finansiere yderligere vækst som f.eks. enheder i udviklingsporteføljen.   

 

Transaktionen er betinget af godkendelse fra danske myndigheder med ultimo dato estimereret til 30.06.2023. Flere detaljer kan findes i den vedhæftede power point præsentation.

  

 

Fokus på lokal udvikling

 

”Med partnerskabet med Cloudberry Clean Energy, som er en af Europas førende energi-virksomheder, får vi økonomiske muskler, der rykker vores ambitiøse energiprojekter i Nordvestjylland endnu tættere på målet. Med andre ord betyder samarbejdet, at den lokale udvikling i Nordvestjylland med jobskabelse og vækst bliver accelereret. Det glæder mig meget,”

siger Niels Erik Madsen, administrerende direktør fra Skovgaard Energy.

 

”Partnerskaber er afgørende for både hastighed og stærk positionering i et konkurrencepræget marked, hvor meget store internationale aktører retteligt ser et stort potentiale. Derfor er partnerskabet med Cloudberry ekstremt vigtigt for den videre udvikling af Skovgaard Energy med base i Nordvestjylland,”

siger Bjarke Mollerup Bitsch, direktør for forretningsudvikling hos Skovgaard Energy.

 

”Teknologisk står hele energibranchen overfor at skulle udvikle sig meget for at nå de opsatte mål. Vores storskala PtX-planer, der eksempelvis bygger på erfaringer fra verdens første dynamiske ammoniakanlæg, kræver partnerskaber, samarbejde, kapital og viden. Det øger vi betragteligt med det strategiske samarbejde med Cloudberry”

siger Pat Han, teknisk direktør, Skovgaard Energy.

 

Skovgaard Energy har hovedsæde i Lemvig i Vestjylland, hvorfra udviklingen af de ambitiøse energiplaner nu rykker tættere på realisering.

 

Kendetegnet ved de grønne klima – og energiprojekter fra Skovgaard Energy er, at de tager udgangspunkt i lokalt samarbejde, udvikler det lokale erhvervsliv og samfund, skaber lokale jobs og øger biodiversiteten.

 

 

For yderligere information, besøg vores hjemmeside på www.cloudberry.no eller kontakt:
Anders Lenborg, CEO, +47 93413130, al@cloudberry.no

Christian Helland, CVO, +47 418 80 000, ch@cloudberry.no

 

Skovgaard Energy A/S

Kristian Hansen, Kommunikationschef, +45 93394635, krh@skovgaardenergy.dk

 

 

Om Cloudberry Clean Energy:
Cloudberry er en virksomhed som producerer vedvarende energi i Norden og med respekt for lokale traditioner. Virksomheden ejer, udvikler og driver vandkraftværker og vindmølleparker i Norge og i Sverige. Cloudberry sætter strøm til den grønne omstilling ved at tilbyde ny vedvarende energi i dag og til kommende generationer. Virksomheden tror på en fundamental langsigtet efterspørgsel på vedvarende energi i Europa. Med dette som fundament bygger Cloudberry en bæredygtig, skalerbar, effektiv og profitabel platform for at skabe aktionærværdi. Cloudberry`s aktier handles på Oslo Stock Exchange’s hovedliste (Oslo Børs), supporteret af stærke ejere og ledet af et erfarent hold og bestyrelse. Virksomheden har kontorer i Oslo, Norge (Hovedkontor), Karlstad, Gothenburg og Eskilstuna, Sverige. Hvis du vil vide mere om Cloudberry, så besøg www.cloudberry.no